Aqua Performance Academy
Alături de noi aveți posibilitatea susținerii cursurilor de înot atât individual, alături de un antrenor personal, ședințe adaptate nivelului la care vă aflați.
Asigurăm cursuri de inițiere înot pentru copii și adulți atât în grup de 3-5 persoane, cât și individual.
RADU VALENTIN-DANIEL
- Antrenor Natație
- Licențiat al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (ANEFS)
- Licențiat al Universității Româno-Americana, specializare Kinetoterapie și Motricitate Specială
- Masterand în Educație Fizică și Sport
- Sportiv de performantă in perioada 2005-2020
- Licențiat – Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor
Experienta acumulată în cei 15 ani de performanță sportivă, continuând cu absolvirea teoretică a celor două instituții de învațământ superior.
Sunt o persoană ambițioasă, punctuală, bine organizată, comunicativă.
Bine ai venit în echipa noastră de sportivi, să trecem la acțiune!
Haide să dezvoltăm aptitudini ale înotului și să creștem încrederea în noi. Oferim posibilitatea să învățăm atât în grup cât și individual susținuți de un antrenor personal alături de care vom fi pe tot parcursul procesului.
Niciodată nu este prea târziu sa înveți să înoți!
Cursuri de înot pentru copii și adulți, la nivel de grup sau cu antrenor personal. Inotul favorizează o condiție fizică de invidiat, pe lângă beneficiile unui stil de viață sănătos!
Pregătește-ți copilul pentru drumul său. Nu pregăti drumul pentru copil.
STILURI ACTUALE DE ÎNOT
PROCEDEUL CRAUL
Se ține capul în apă, cu ochii deschiși, timp în care se sufla în apă. Mișcările brațelor sunt alternative.
De exemplu, se pornește cu brațul drept întins în față, iar stângul execută o mișcare circulară, cotul fiind ușor îndoit, iar palma în forma de caus. In acest timp se îndoaie picioarele sus-jos, de la genunchi.
Capul se ridică din apă la fiecare trei brațe înotate și se respiră când într-o parte, când în alta.
Pe spate, se duc mâinile întinse alternativ pe lângă corp, în mișcare circulară. In momentul atingerii apei, se îndoaie bratul. Cotul intra primul, iar palma se face caus.
Tălpile picioarelor se îndoaie sus-jos, cât mai în viteză posibil.
PROCEDEUL BRAS
Pe burtă, se țin picioarele îndoite lateral și se fac mișcări circulare, asemănătoare cu mișcările broscuței. Brațele se duc întâi în față, cu palmele apropiate, întoarse spre exterior, apoi se îndepărtează pe lateral, urmând o apropiere în forță a coatelo, (astfel se împinge foarte mult apa și înaintarea se face cu mai multă viteză).
Mâinile se duc din nou în faț capului. Mișcările mâinilor trebuie să fie coordonate odată cu cele ale picioarelor.
PROCEDEUL FLUTURE
Se duc ambele brațe concomitent în față, palmele fiind paralele cu nivelul apei.
Bratele împing foarte puternic în apa când ajung la nivelul șoldului, cu palmele făcute caus. Apoi se scot mâinile din apă.
Se dă din picioare alternativ cu brațele – picioarele sunt drepte, apropiate și se îndoaie gleznele în sus și în jos, concomitent.
Descoperă beneficiile înotului
În cazul în care nu ai aflat până acum, înotul este poate singurul sport care poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiția fizică. De asemenea, este singura formă de mișcare mai intensă care nu solicită și nu pune presiune pe sistemul osos și pe articulații.
CE BENEFICII ARE ÎNOTUL ASUPRA ORGANISMULUI COPIILOR?
- Întărirea sistemului imunitar – s-a observat că micuții care înoată în mod regulat sunt mai rezistenți la răceli, boli sau infecții.
- Dezvoltarea armonioasă fără presiune pe articulații – articulațiile copiilor sunt încă în dezvoltare, iar unele activități sportive pot pune o presiune mult prea mare pe acestea, crescând riscul accidentărilor.
- Îmbunătățirea coordonării și a mobilității – fiind considerat un exercițiu aerobic, înotul încă de la o vârstă fragedă va fi de folos celor mici pentru că le sporește flexibilitatea, dar și coordonarea la nivel fizic și dezvoltarea psihomotorie.
- Ameliorarea simptomelor de astm – Înotul reduce severitatea episoadelor de astm și ajută la reducerea acestora, pentru că sporește capacitatea pulmonară a copiilor.
- Specialiștii recomandă ca, la primele ședințe, micuțul să aibă la dispoziție echipamente de inițiere, care îl vor face să se simtă în siguranță în noul mediu.
De beneficiile înotului se poate bucura oricine, chiar și persoanele în vârstă sau femeile însărcinate. Practicat constant, acesta va aduce schimbări pozitive, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Dintre acestea putem enumera:
- Antrenarea musculaturii cu un impact minim asupra oaselor – atunci când te scufunzi în apă până la gât, apa susține până la 90% din greutatea ta. Astfel, ai posibilitatea de a-ți lucra și tonifia musculatura într-un mod plăcut, fără dureri articulare.
- Sporirea flexibilității – fiecare parte a corpului este în mișcare în timpul înotului, iar extensiile complete făcute de mâini, picioare și de trunchi duc la mărirea flexibilității articulațiilor și a tendoanelor.
- Întărirea sistemului cardio-vascular și a inimii – pentru că este un exercițiu cardio, care stimulează un flux sanguin mai abudent și mai rapid. Înotul reduce apariția bolilor cardio-vasculare și scade tensiunea arterială.
- Pierderea în greutate – înotul este o activitate fizică ideală pentru cei care vor să scape de grăsimea corporală și de kilogramele în plus. În timpul antrenamentului, sunt arse până la 150 de calorii în 10 minute.
- Întărirea sistemului respirator – înotul creștere capacitatea plămânilor.
- Vindecarea sau recuperarea mai rapidă în cazul anumitor afecțiuni – de foarte multe ori, medicii recomandă înotul în bazin persoanelor care au suferit intervenții chirurgicale sau care suferă de afecțiuni locomotorii, făcând procesul de recuperare mai plăcut, mai ușor și mai rapid!
- Îmbunătățirea posturii – poziția din timpul înotului ajută la corectarea posturii în viața de zi cu zi și reduce semnificativ durerile de spate.
- Relaxarea musculară – în afară faptului că înotul este unul dintre cele mai bune exerciții cardio, el reprezintă și un minunat exerciu de stretching.
- În cazul femeilor gravide, disconfortul asociat cu susținerea unei greutății crescute, dar și presiunea pe coloană și pe articulații va scădea semnificativ în timpul înotului.
BENEFICIILE ÎNOTULUI LA NIVEL PSIHIC, INDIFERENT DE VÂRSTĂ
Primul beneficiu major al înotului, ce are legătură directă cu psihicul este reducerea stresului. Odată cu relaxarea musculară, vine și relaxarea mentală. În plus, activitatea într-un mediu diferit, lipsită de distrageri exterioare, te va ajuta să te destinzi complet și să uiți de grijile cotidiene.
Apoi, se poate vorbi despre sporirea încrederii și a stimei de sine, ce vine din modelarea superbă a siluetei. Aspectul estetic va fi considerabil îmbunătățit, iar imaginea ta exterioară te va face să te simți mai bine!
Înotul reprezintă și o tehnică de supraviețuire, pe care este bine să o cunoască orice persoană. Riscul de accidentări în apă este foarte redus, chiar și în cazul începătorilor.
Așadar, trebuie să iei în considerare adăugarea înotului în rutina ta de antrenament, în cazul în care vrei să ai parte de avantajele și beneficiile unice înotului.